21apr/18

Brainstorm avond optochtwagen op maandag 7 mei

De wagenbouwers van Herike-Elsen hebben het subthema van de de optochtwagen gewijzigd in het theaterstuk/film ” War of”the worlds”. Ook bekend als “Eve of war”van Jeff Wayne. Zij zullen de strijd aangaan met de buitenaardse indringers van Mars.

Het verhaal speelt zich af begin 20e eeuw, er heeft een explosie plaatsgevonden op het oppervlak van de planeet Mars, een gebeurtenis die veel interesse heeft in wetenschappelijke kringen. Korte tijd later landt er een “meteoor” , vlak bij Londen. Het huis van de verteller bevindt zich dicht bij de plaats van de inslag, en hij is een van de eersten die ontdekt dat het geen meteoor is maar een metalen cilinder die is neergestort. De cilinder opent zich en Martianen komen eruit: logge wezens met tentakels die overal in de krater rondom de cilinder vreemde machines bouwen. Mensen die de krater te dicht naderen worden meteen uitgeschakeld met de Hittestraal, een laserachtig wapen.De Martianen vallen aan, ze bouwen torenhoge oorlogsmachines: de driepoten. Deze machines, gewapend met hittestralen en een chemisch wapen, genaamd de Zwarte rook, maken korte metten met het Engelse leger dat naar de krater was opgetrokken.

Uiteindelijk loopt het verhaal goed af, omdat de  Martianen allemaal plotseling zijn overleden. De reden hiervoor is dat ze geen weerstand hebben tegen aardse microben en bacteriën.

Kortom, genoeg stof om er een mooie en fantasie rijke wagen van te maken!

Op Maandag 7 mei zal er opnieuw een brainstormavond bij Pinkert gehouden worden, Aanvang 20.00 uur. Iedereen is welkom!

 

 

 

11mrt/18

Brainstormen optochtwagen

Op dinsdag 20  maart wordt er vanaf 20.00 uur weer een brainstormavond georganiseerd op de vaste bouwlocatie bij de fam.Pinkert aan de Herikerweg 27

Het hoofdthema is dit jaar “theatertour” Dus er zijn genoeg mogelijkheden om er iets moois van te gaan maken! Heb je een geweldig idee of ben je een enthousiasteling die graag wil meedenken en/of meebouwen aan de optochtwagen? Kom dan op deze avond. Iedereen is van harte welkom!

                                 

03sep/17

wagen weer afgebroken

Zaterdagmiddag werd de optochtwagen  weer afgebroken.

Na afloop stond de pan klaar en onder het genot van een hapje en een drankje werd iedereen bedankt voor de fantastische samenwerking en het mooi behaalde resultaat ! Ook de Familie Pinkert waar de wagenbouw alweer voor de 44 ste keer plaatsvond! Werd hiervoor hartelijk bedankt!

Voor degene die nog zin heeft om volgend jaar in de wagenbouw commissie plaats te nemen, er is nog plek, Marianne Hofhuis zal volgend jaar de plek overnemen van Anja Krebbers. Het groepje is net iets te klein, dus wie zin heeft. Meld je aan!
De zelfgemaakte doedelzakken en kilts staan te koop via marktplaats zie onderstaande link:

https://www.marktplaats.nl/a/hobby-en-vrije-tijd/feestartikelen/m1197982895-te-koop-20-prachtige-schotse-kilts-met-doedelzak-etc.html?c=9b26ed2a557deff636f4f8b9c5b7a618

Voor meer foto’s zie onderste link:

https://photos.app.goo.gl/EoyQdO5H29Pcr6Vp1

 

 

 

28aug/17

Film optochtwagen

Goed gedaan toppers

Geplaatst door Lex Karsenberg op zondag 27 augustus 2017

 

 

 

 

 

 

 

28aug/17

4de prijs jury 2de prijs van het publiek!

Opnieuw een goed resultaat in de optocht! Na de Rijssenseweg/ de Esch en de Achterhoek werd Herike-Elsen met 132 punten een mooie 4 de plek toe bedeeld door de jury.

Bij de publieksprijs wisten we de 2 de plek te behalen! Al met al een fantastisch resultaat na een prachtige dag en een erg mooie optocht!

Voor meer foto’s zie de link onder onderstaande foto:

 

 

 

27aug/17

Arjan door buurt gehuldigd

Arjan Wevers werd nadat hij schutterskoning van Markelo was geworden opgehaald door zijn buren, hij werd met een platte wagen vervoerd, en natuurlijk moest ook hier weer even een stop gemaakt worden om te meuten bij de optochtwagen! En om alle felicitaties in ontvangst te nemen!

      

                              

 

26aug/17

Arjan Wevers schutterskoning Markelo!

Zaterdag ochtend 26 augustus werd schutterskoning van Herike-Elsen 2017 Jeroen Dijkstra door de buurt opgehaald om deel te nemen aan het vogelschieten in Markelo.

Natuurlijk moesten ze eerst nog even stoppen om te meuten bij de optochtwagen. Van daaruit ging men verder naar het vernieuwde vogelschietterrein. Ook hier was Herike-Elsen succesvol. Arjan Wevers wist namelijk als een van de 147 deelnemers de staart de beide vleugels en de romp er af te schieten!

Namens de buurt natuurlijk van harte gefeliciteerd!

Voor meer foto’s zie de link onder de onderste foto

                                               

 

 

22aug/17

Nr. 7 in de optocht

Dinsdag 22 augustus kwam een deel van de optocht commissie op bezoek bij de wagen om te meuten en om het startnummer af te geven.

Dit jaar zullen we vooraan in de optocht starten.Ina Udink reikte namens de optocht commissie nr. 7 uit. Natuurlijk werd er daarna nog even de traditionele groepsfoto gemaakt.

Voor meer foto’s klik op de link onder de onderste foto