DSC_0306     Rabobank-clubkas

Rabo Clubkas Campagne. Jouw stem is geld waard!

Het bestuur van Stichtingsbestuur Jubileumfeest Herike-Elsen nodigt iedereen uit om op hen te stemmen tijdens de Rabo Clubkas Campagne!

Rabobank Noord en West Twente draagt het verenigingsleven in de regio een warm hart toe. Daarom organiseert zij de Rabo Clubkas Campagne speciaal voor verenigingen en stichtingen. De bank stelt maar liefst € 175.000,- beschikbaar! Ook stichting Jubileum feest is voor deze actie in aanmerking gekomen, oa door, de door hen  te maken onkosten tijdens de buurtversieringen, vogelschieten, jeugdactiviteiten etc.

Stemmen

Van dinsdag 2 mei tot en met maandag 22 mei mogen klanten vanaf 12 jaar van Rabobank Noord en West Twente drie stemmen uitbrengen op hun favoriete stichting , waarvan maximaal twee op dezelfde vereniging of stichting.

Elke stem is geld waard! De waarde van een stem wordt bepaald door het totaal beschikbare bedrag van €175.000,- te delen door het aantal uitgebrachte stemmen. Alle leden van de Rabobank krijgen een mail met daarin een inlogcode, deze kan gebruikt worden voor het stemmen.

Stichting jubileum feest ontvangt het aantal op ons uitgebrachte stemmen maal het bedrag dat een stem waard is.

Oproep aan alle klanten

Het is voor de stichting belangrijk om deze actie onder de aandacht te brengen om zoveel mogelijk stemmen te vergaren. Wij kunnen deze bijdrage goed gebruiken voor het aankomende jubileum feest in juni.

Het zou fantastisch zijn als jij en jouw familie en vrienden stemmen geven aan ons, tijdens de Rabo Clubkas Campagne van Rabobank Noord en West Twente. Kijk voor meer info naar onderstaande link:

https://www.mijnbankenik.nl/nwt/clubkascampagne?

Bedankt voor jouw steun!

Finale-avond 31 mei
De uitslag wordt bekend gemaakt op dinsdag 31 mei tijdens de finale-avond in het stadion van Heracles. Houdt u deze avond alvast vrij vanaf 19.00 uur?

Stichting jubileum feest Herike-Elsen

 

Woensdag 8 maart was de trekkingsavond voor het Jubileumfeest aankomende juni. De goed gevulde zaal was een mooie opsteker voor de organisatie! Voorzitter Bert Pinkert heette iedereen welkom, daarna werd het woord overgenomen door Rick Wessels.

Bij binnenkomst had elke buurt moeten raden hoeveel ballonnen er in de pot zaten, degene die het dichts in de buurt kwam mocht als eerste een ballon kapot prikken met een dart pijl, wat makkelijker leek dan dat het was.

Daarna mochten de buurten een voorwerp van de tafel kiezen, aan dit voorwerp was een  thema verbonden. Het hoofdthema een “Werelds feest” werd dus onderverdeeld in 9 sub thema’s. Er mocht natuurlijk onderling nog geruild worden

Op de foto’s via onderstaande link is te zien welke onderwerpen elke buurt afzonderlijk uitgekozen heeft.

 

DSC_1561             DSC_1510

 

 

https://goo.gl/photos/PxX2DerzBRhKqiFNA

 

UITNODIGING THEMA-TREKKING
8 MAART A.S. OM 20.00 UUR IN SCHOOL

Dit jaar bestaat onze buurtvereniging al weer 40 jaar en dat willen we zeker niet ongemerkt voorbij laten gaan! De stichting Buurtfeest “Herike-Elsen” is al heel wat maanden bezig met de voorbereidingen van dit feest en zal worden gevierd van 31 mei t/m 5 juni 2017.

Ook dit jaar willen we de negen buurtjes binnen Herike-Elsen vragen om mee te werken aan de straatversiering. U versiert de straat/buurt in de sfeer van het thema waarvan de trekking plaatsvindt op woensdag 8 maart a.s. om 20.00 uur in de gemeenschapsruimte van de school.

Het Stichtingsbestuur nodigt u hierbij uit op 8 maart a.s. en hoopt dat u met uw buurt met zoveel mogelijk personen aanwezig zult zijn voor de bekendmaking van het hoofdthema alsmede de trekking van de bijbehorende sub-thema’s.

We gaan ervan uit dat de buurtversiering net als voorgaande jaren weer een groot succes zal worden met daar om heen natuurlijk veel gezelligheid!!

Graag tot woensdag!

Stichting buurtfeest Herike-Elsen.

Onderstaand nog 2 foto’s van 5 en 10 jaar geleden

2012-05-19 17.15.11        4x cx 030

 

 

Zaterdag 3 juni zal de groep Kraakthelder optreden tijdens het jubileumfeest van Herike-Elsen !

Onderstaand een fonkelnieuw promo filmpje van de groep.

 

 

 

Op vrijdag 4 of zaterdag 5 november 2016 zal er iemand bij u aan de deur komen met overheerlijke oliebollen, gebakken door Henk Jansen “de Elsener bakker” Dit om alvast de kas te spekken voor het aankomende jubileumfeest.

Oliebollenactie voor Jubileumfeest op vrijdag 4 of zaterdag 5 november.

Scan    Deze flyer zal binnenkort in uw brievenbus verschijnen

 

 

Meutfeest

Op zaterdag 5 maart 2016 werd er een meutfeestje gegeven voor alle leden, oudleden en partners van de werkgroep Buurtjubileum Herike-Elsen. Eerst werd iedereen welkom geheten bij Bert Pinkert, vandaar vertrok men per huifkar (onder muzikale begeleiding) naar de Fam. Pinkert in Stokkum, Daar werd er natuurlijk gemeut en werd er een quiz gehouden tussen de mannen en de vrouwen over de jubileumfeesten van de voorgaande jaren.

De volgende stop was bij de Haverkamp om wat te eten, en te drinken.  Daarna vertrok men opnieuw in de huifkar naar Bert Pinkert om daar via Kopspijkers de quiz voort te zetten. De heren wisten met een nipte voorsprong te winnen van de dames. Na deze inspannende bezigheid werd er nog gezellig nageborreld.

De nieuwe werkgroep voor 2017 is inmiddels ook bekend en kunt u vinden onder de kop werkgroep buurtjubileum

 

IMG-20160309-WA0005  IMG-20160309-WA0002

IMG-20160309-WA0006   IMG-20160309-WA0001

 

 

 

 

 

 

 

35 jaar Herike-Elsen         nl_olympic                  35 jaar Herike-Elsen
De buurtvereniging Herike-Elsen bestaat al weer 35 jaar! Jaar in, jaar uit organiseren we uiteenlopende activiteiten, buurtreizen en workshops. Waar de ouderen soms een stap terug doen, pakt de jeugd het stokje enthousiast over. Bij alle activiteiten in het dorp is onze buurt vertegenwoord. Een AED project met ruim 150 vrijwiligers! Dit lijkt voor ons allemaal zo gewoon, maar toch is het eigenlijk best wel bijzonder. Dit hebben we gevierd met een prachtig feest. Op deze pagina kunt u nog even de hoogtepunten nalezen. Op de pagina fotoalbum kunt u alle foto’s van het jubileumfeest vinden.

Dak er af tijdens het Fruhshoppen!
En toen was het al weer maandag, de laatste dag van het jubileumfeest. Om 10.30 uur verzamelden zich vele buurtgenoten in de feesttent voor het Fruhshoppen. Met de muzikale omlijsting van de “Grossmeiers” kwam de stemming er goed in. Het duo “Jan van de Kruuder en Gert Borghoes” hadden weer de nodige nieuwtjes weten te bemachtigen en wisten daarmee de lachers op hun hand te krijgen. Ook het lied over de jagers met aangepaste tekst en muzikale ondersteuning van Henk Olijdam zorgde voor veel plezier. Uiteraard ging ook het lang zal hij leven door de tent voor de jarige voorzitter van de jubileumstichting Bert Pinkert en oud-buurtgenote Jorieke Eertink. Hoewel de tent pas morgen wordt afgebroken kregen de “Grossmeiers” het alvast voor elkaar om het dak er af te krijgen. Nadat zij rond 14.00 uur afscheid namen werd iedereen door voorzitter Bert Pinkert uitvoerig bedankt. Met het laten zakken van de Olympsiche vlag door beide schuttterskoningen Erik Gerritsen en Remco Hofmeijer kwam er een officieel eind aan het feestweekend. De vlag werd aangeboden aan de voorzitter van de buurtvereniging Rinus Meulman die het voltallige jubileumbestuur bedankte voor de geweldige organisatie. Uiteraard bleef de tap nog wel open en was het nog lang gezellig op het feestterrein.
kruuder

Groot feest op vrijdag- en zaterdagavond
Na maanden van voorbereidingen konden de Olympische teams op vrijdagavond laten zien hoe goed ze zich hadden voorbereid op kennisvragen en Olympische spelonderdelen. Allereerst werden alle landenteams met hun chef de missions voorgesteld door onze enthousiaste presentator Hans van Middendorp. De teamcaptains maakten voor de kennisvragen dankbaar gebruik van de kennis van hun secondanten. En wat waren de teams fanatiek met de spelonderdelen. Aangemoedigd door hun buurtgenoten werden er ongekende prestaties neergezet. De ultieme finale met het vlaggendoek hangen werd door alle 9 buurten tegelijk gespeeld. Roos Wevers en Emma Rosing deden dit ruim 7 minuten lang! Grote klasse. Uiteindelijk bleek Rusland de sterkste en mocht op het ere-podium luisteren naar het Russische volkslied. Het Russische team was zichtbaar ontroerd!
danspolonaise
Op zaterdagavond heeft de jury de uitslag bekend gemaakt van de straatversiering. Alle teams waren weer op volle sterkte aanwezig in de feesttent. Annie Laarman gaf aan dat de jury op een lijn zat met de beoordeling van de straatversiering. Hieruit bleek dat de Bovenberg de 1e prijs behaalde. Zuid Afrika werd 2e gevolgd door Italie op de 3e plaats. Na de uitslag van de straatversiering heeft Bert Pinkert de totaal winnaar bekend gemaakt van het buurtfeest 2012. Hoewel ze op beide onderdelen 2e zijn geworden, behaalde Zuid-Afrika voldoende punten om de totaal winnaar te worden. Na de prijsuitreiking barstte het feest los met Reflexxion en werd het al gauw een ouderwets gezellig buurtfeest. Rond 23.00 uur lieten Yvette Pinkert, Laura Zwienenberg en Marieke Hofmeijer nog eens horen en Lotte Schut, Daniek Pinkert en Celine Bekkernens zien, hoe goed zij de act van Adele hebben vertolkt op Koninginnedag.
Tegen middernacht werden de gasten nog eens verrast met een optreden van Afslag 27. Het dak ging er af van de feesttent in Herike-Elsen!

Uitslag totaal winnaar buurtfeest 2012
1. Zuid-Afrika
2. Rusland
3. Brazilie/Italie
5. Verenigde Staten
6. Duitsland
7. Nederland
8. China
9. Frankrijk

Uitslag Olympisch buurtquiz
1. Rusland 51 pnt
2. Verenigde Staten 49 pnt
2. Zuid-Afrika 49 pnt
4. Italie 48 pnt
5. Nederland 44 pnt
6. Brazilie 38 pnt
7. Duitsland 35 pnt
8. Frankrijk 31 pnt
9. China 28 pnt

Uitslag straatversiering
1. Brazilie 162 pnt
2. Zuid-Afrika 154 pnt
3. Italie 153 pnt
4. Rusland 145 pnt
5. Duitsland 139 pnt
6. China 131,5 pnt
7. Verenigde Staten 128 pnt
8. Nederland 127,5 pnt
9. Frankrijk 119.5 pnt

Erik Gerritsen schutterskoning jubileumjaar 2012
Onder tropische omstandigheden is Erik Gerritsen gistermiddag winnaar geworden van het vogelschieten tijdens het jubileumfeest. Nadat het koningspaar van 2011 Eddy Woudenberg en Daniek Pinkert gedragen door de buurt op het feestterrein waren gearriveerd kon de strijd beginnen. Met 54 deelnemers was er in de buurt veel animo om deze prachtige titel binnen te halen. Na vele schoten werd de linkervleugel er af geschoten door Herman Wolthuis, de kop door Herbert van Putten, de rechtervleugel door Jan Henk Morsink en de staart door Henk Eertink. Na 272 schoten ging de vogel dan eindelijk naar beneden door een schot van Erik Gerritsen.
De buurt Worsinkweg/Rijssenseweg oftewel China is tussen al het feestgedruis door het bos in gegaan om groen te halen en roosjes te maken. Gelukkig hoefden ze dit niet alleen te doen, ook de andere landen schoten te hulp, dit keer zonder enige strijd, chantage of ontvoeringen.’s Avonds werd de hele familie Gerritsen met paard en wagen opgehaald en naar de tent gebracht voor de officiële huldiging!

Remco Hofmeijer schutterskoning bij de jeugd
Ook bij de jeugd was er een flinke strijd om de opvolger/ster van Daniek Pinkert te worden. Maar liefst 40 kinderen deden mee aan het laserschieten. De glorieuze winaar is geworden Remco Hofmeijer. De tweede plaats was voor Joyce Dietvorst en derde werd Emmelie Hofmeijer. De jeugdkoning bleef dus in de schoolbuurt.
dsc09087

Geslaagd kruisjas kaarttoernooi
Donderdagavond rond 19.30 uur meldden zich de eerste kaarters al voor het kaarttoernooi. Na een kop koffie met koek werd rond 20.15 uur de avond geopend door de voorzitter van de jubileumcommissie Bert Pinkert. Er was weer een goede opkomst met totaal 92 kaarters. Rond 23.00 uur kon Henk Schreurs de winnaar van de avond bekend maken de heer Raanhuis met 3726 punten. Tweede werd mevrouw J. Kempers met 3688 punten en derde de heer G. Janssen met 3687 punten. Jenneke Kempers dus de beste geklasseerde van Herike-Elsen, vierde werd Arjan Assink en zesde Martin Mombarg. De poedelprijs was voor mevrouw T. Wissink. Alle foto’s vind u bij de fotoalbums.
dsc03607dsc00135

Olympisch buurtfeest officieel geopend
Voorafgaand aan de musicial van de Daltonschool Elserike heeft Bert Pinkert als voorzitter van het jubileumbestuur het Olympische buurtfeest officieel geopend. De kinderen van de school liepen samen met de chef de missions de tent in richting het podium. De Olympische vlag werd door de leerkrachten van school vervolgens de tent binnengebracht en overhandigd aan de voorzitter. Samen met Rinus Meulman, voorzitter van de OR heeft hij de vlag in de nok van de tent gehezen. Daarmee was het Olympich feest officieel geopend en kon het feest beginnen. Het spits werd afgebeten door de kinderen van de school met de musical “Start”.
start feestzuid afrika mus

Jurering straatversiering
“Prachtig, heel mooi, wat een enthousiasme, kijk daar eens”, zomaar een paar uitspraken van de vierkoppige jury op dinsdag 22 mei tijdens de jurering van de straatversiering. Om 18.30 uur ging de jury op pad onder begeleiding van een aantal bestuursleden. Ze hebben kris-kras de hele wereld doorgereisd om alles te beoordelen. En dat was moeilijk, maar ook erg leuk. Wat een enthousiasme in alle buurten. Onvoorstelbaar! Ook was goed te zien dat iedereen de afgelopen heel wat werk heeft verzet om de buurt te versieren. Het heeft in ieder geval de verwachtingen van het jubileumbestuur overtroffen. Vanaf deze plaats heel erg bedankt daarvoor!
bovenbergrusland

Stichtingsbestuur is er klaar voor
De laatste weken wordt er met grote regelmatig overlegd en vergaderd door de bestuursleden van het buurtjubileum. Ook de verschillende commissies zijn al maanden bezig om de afzonderlijke onderdelen voor te bereiden. Zo langzamerhand valt alles op z’n plaats en wordt het resultaat zichtbaar. Eindelijk! Hoewel menig bestuurslid inmiddels slapeloze nachten heeft, is het ook erg leuk om zo betrokken te zijn bij het feest.
vergader1