21mei/23

Wagenbouw gaat weer van start!

Vanaf 1 juni: De wagenbouw gaat weer van start!

Vanaf donderdagavond 1 juni gaat de wagenbouw voor de optocht Maarkelsfeest weer van start.
Iedereen is van harte welkom om te komen helpen met bouwen!

Mocht u nog overtollig gereedschap hebben liggen dat geschikt is voor de wagenbouw, dan zijn de bouwers hier blij mee.

Laten we er met z’n allen wat moois van maken! Tot dan!

Tijd: vanaf 19.00 uur op dinsdag en donderdagavond.

Locatie: Fam. Pinkert, Herikerweg 25.

Optochtwagen 2022
28aug/19

Wagenbouwers op bezoek bij de brandweer.

Gisteravond is door de deelnemers en bouwers van de wagen massaal gehoor gegeven om op “sollicitatiegesprek” te komen bij de brandweer. Eerst kregen ze uitleg over het reilen en zeilen van de Brandweer.
De dames hebben wat pakken gepast en een heuse rit met de wagen gemaakt. Nogmaals bedankt voor de uitnodiging het was enorm gezellig

28aug/19

Wederom een goede prestatie in de optocht.

Wat waren we weer trots afgelopen zondag op onze mooie optochtwagens en wat een prestatie om met deze hitte met de optocht mee te doen. Dit jaar was er wederom weer een wagen van Elserike te bewonderen in de optocht. De themawagen is dit jaar beloond met zowel een 2e plek voor het publiek als een 2e plek bij de jury. De wagen van Elserike werd 6e. Ontzettend bedankt allen voor deze mooie parade. Jullie mogen trots op je zelf zijn.

Voor meer foto’s zie onderstaande link.

https://photos.app.goo.gl/6dQp9U3ou8fB7tWp6

21aug/19

Markelose brandweermannen “uitgerukt” dames spuiten er nu op los ??

Naar aanleiding van een ledenwerfactie enkele weken geleden heeft de Brandweer Markelo maar liefst 18 nieuwe aanmeldingen gekregen. De Brandweer is zeer verheugd dat het allemaal vrouwelijke aanmeldingen betreft. Mede omdat hierdoor de mannelijke macho cultuur van de Brandweer doorbroken wordt. Voor de Brandweer een reden te meer om op zondag 25 Augustus in Markelo een toelatingsoefening te gaan houden. Dit uiteraard onder toezicht van twee ervaren mannelijke spuitgasten om alles in goede banen te leiden.

Voor meer foto’s zie onderstaande link:

https://photos.app.goo.gl/dqcCjkyaanDdSvtGA

01sep/18

optocht wagen afgebroken

Zaterdag 1 september werd de optochtwagen afgebroken. Om 11 uur waren er al een heel aantal mensen present en na afloop werd er een gezellige BBQ gehouden.

Ook stelden er zich 2 nieuwe leden beschikbaar om volgend jaar in de wagencommissie te gaan zitten. Jos Zwakenberg en Brigitte Klein Nagelvoort zullen volgend jaar het team komen versterken! Wat natuurlijk zeer op prijs wordt gesteld!

              

Zie voor meer foto’s de link onder deze foto van een zeer droevig hondje, ook voor Coco is het feest weer voorbij  !

27aug/18

Afbreken wagen

Na een geweldig feest en optocht, moet de boel natuurlijk ook weer afgebroken en opgeruimd worden.

Op Zaterdag 1 september zal dit plaats gaan vinden vanaf 11.00 uur ’s ochtends. Na afloop zal er weer een BBQ gehouden worden. We hopen dat het weer net zo gezellig wordt, als na afloop van de optocht afgelopen zondag middag.

                                          [ssba]