07mei/24

Hendri en Diana Zendman 25 jaar getrouwd!

Maandag 6  Mei jl. is het 25 jaar geleden dat Hendri en Diana Zendman in het huwelijksbootje zijn gestapt. 
Afgelopen zaterdag hebben we met de gezamenlijke buren een mooie boog ter ere hiervan gemaakt en natuurlijk
een borrel op gedronken. 

Hendri en Diana namens de buren van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal en nog vele gezonde en gelukkige jaren met
jullie gezin gewenst. 

06okt/23

Truckrun ook dit jaar weer door Herike-Elsen

Op 7 oktober vindt de Truckrun Hof van Twente weer plaats. Lang was onzeker of de Truckrun Hof van Twente ook dit jaar door Herike-Elsen zou komen.
Maar de werkzaamheden aan de Herikerweg zijn net op tijd gereed , waardoor het lint van ruim 70 voertuigen iets na twee uur ook in Herike-Elsen toegezwaaid kan worden. Onder muzikale begeleiding van Eighty-Eight zal de stoet na het startschot van burgemeester Ellen Nauta om 14.00 uur vertrekken vanaf het Kaasplein in Markelo. Vanaf de Rijssenseweg zal de karavaan dan in Herike-Elsen komen, waarna via de Herikerweg de route richting Goor vervolgd zal worden. Nadat ook de overige kernen van de Hof van Twente zijn bezocht zal rond 16.00 uur een grandioze intocht in het centrum van Markelo plaatsvinden. Daarna is er nog een Truckersfestijn bij Grand Café de Kroon, met de befaamde Truckershap en live muziek van de band Reflexxion. Omdat de Truckrun voor de vijfde keer gehouden wordt krijgen de deelnemers na afloop niet alleen de traditionele goodybag maar tevens een extra attentie!

Met dank aan: Hans van Middendorp, Organisatie Truckrun Hof van Twente

12sep/23

Heropening parkeerplaats aan de plasdijk

Op 8 september is de vernieuwde parkeerplaats aan de Plasdijk geopend.

Initiatiefnemers Johan Wessels en Paul Tijssen hebben zorg gedragen voor het verbeteren van de parkeerplaats aan de Plasdijk.

Zo is er een vernieuwde afwatering, mooi rododendrons en nieuw grind geplaatst. Ook is er een stuk verharding voor de oudpapier containers.

Vrijdagmiddag 8 september was de feestelijke opening. Onder zomerse omstandigheden en het genot van een hapje en een drankje werd de opening van de vernieuwde parkeerplaats gevierd.

Met dank aan Miranda Wessels voor informatie en foto’s

06jul/23

Maarten en Maaike 12,5 jaar getrouwd!

Maaike en Maarten Bomans 12,5 jaar getrouwd!

Aan de Worsinkweg is woensdagavond een schitterende boog gezet voor Maarten en Maaike Bomans. Vandaag zijn Maarten en Maaike 12,5 jaar getrouwd en dat moet natuurlijk gevierd worden. Namens alle buurtjes van harte gefeliciteerd!! En ook namens het buurtbestuur felicitaties voor onze voorzitter en zijn vrouw!

05jul/23

Dinant en Lei Dekkers 55 jaar getrouwd.

Dinant en Lei Dekkers 55 jaar getrouwd.

Dinant en Lei Dekkers zijn vandaag, 5 juli 2023, 55 jaar getrouwd. Dinsdagavond werd het bruidspaar verrast door de buurt aan de Kemperweg 5, die voor dit huwelijksjubileum traditiegetrouw een boog plaatsten. In het bijzijn van Johan, Mieneke (dochter) en kleinzonen werd er een foto gemaakt onder de boog. Daarna was het nog lang gezellig. Deze avond krijgt vast en zeker een mooi vervolg bij Herberg de Pothoek waar het bruidspaar overmorgen hun 55-jarig huwelijksfeest viert. Namens de buurtjes nogmaals van harte gefeliciteerd!

01jul/23

Schutterskoning 2023: Jan “van de Mösker”!

Vogelschieten 30 juni 2023 is weer een succes!

Gisteravond was het vogelschieten van onze buurt op het schoolplein van ODS Elserike. Een super gezellige avond met een mooi aantal deelnemers op alle onderdelen.

De inschrijving ging van start om 19.00 uur, maar de eerste deelnemers waren al een kwartier eerder van de partij. Ook de schutterskoning van afgelopen jaar, Jos Zwakenberg, en zijn buurtgenoten waren al op tijd aanwezig. Op grote hoogte kwam hij het plein op rijden. Esmee Hoevink, schutterskoningin van de jeugd 2022 en Lumen Beltman, knuppelkoning 2022, waren er ook. Esmee ging voor het verdedigen van haar titel, maar al snel werd duidelijk dat ze ook een ander wel wilde helpen met goed richten. Lumen mocht dit jaar meedoen met het vogelschieten voor de jeugd, dus weer volop kansen voor een nieuwe knuppelkoning of koningin.

Bij de jeugd onder 12 jaar was het best een spannende strijd. Na een spannende strijd bij de jeugd onder 12 jaar wist Emma Bomans uiteindelijk de kop van de vogel te knuppelen met een perfecte gooi. Het was spannend, want alle kinderen gingen steeds beter richten op de vogel. Joachiem Kippers wist zowel een vleugel als de staart van de vogel te gooien en ook Emma Bomans gooide een vleugel en de kop van de vogel. Emma werd door haar laatste gooi knuppelkoningin van 2023!
Bij de jeugd tussen 12 en 18 jaar wist Mintel Bomans bijna de hele vogel eraf te schieten, maar liefst drie delen en dus won zij drie medailles! Toch wist Naut Bekkenens uiteindelijk de vogel eraf te schieten. Hiermee werd hij de nieuwe schutterskoning van de jeugd.
De volwassenen hadden wat langer werk om hun vogel omlaag te schieten. Als eerste ging de kop eraf, deze werd eraf geschoten door Hendrik Krebbers. De vleugels werden eraf geschoten door: Erik Jan Ikkink en Gerrit Jan Schut. Kop en vleugel had de vogel al niet meer toen het ietsje ging schemeren. Toen schoot Jan Mensink in één keer de rest van de vogel naar beneden. Daarmee werd Jan schutterskoning van 2023 van ons buurtschap!

Het bleef ook na de prijsuitreiking nog lang gezellig. Allemaal nogmaals van harte gefeliciteerd! En Jan en buurt geniet van het feestje zondag. Meer foto’s zijn te vinden in het fotoalbum.

14jun/23

Buurtdienst met thema “Vaderdag”

Zondag 18 juni zal er een buurtdienst gehouden worden in de gemeenschapsruimte van Daltonschool Elserike.

Aanvang: 10 uur
Voortganger: Mevr. Dini Beuving-Dannenberg

Het thema van deze morgen is “Vaderdag”

Na afloop is er tijd om even na te praten onder het genot van een kop koffie of thee.

Graag tot ziens,

De voorbereidingscommissie.

16mei/23

Rinus en Anita zilveren bruidspaar

14 mei exact 25 jaar geleden was de dag dat Rinus en Anita Meulman in het huwelijksbootje zijn gestapt. Dit heugelijke feit heeft het zilveren bruidspaar op 13 mei met familie, buurt, collega’s en vrienden groots gevierd bij Feest- en sfeerlocatie De Poppe. Het was de buurt, die afgelopen donderdagavond de aftrap gaf voor deze feestelijke dag met het plaatsen van een traditionele boog aan de Scholendijk in Elsen. Dit resulteerde al in een hele gezellige avond lieten buurtbewoners weten.

Bij De Poppe kreeg dit een meer dan goed vervolg. Rinus en Anita genoten zichtbaar van een geweldige avond. Een avond waar ze uitgebreid in het zonnetje werden gezet, verrast werden met een geweldige voordracht van dochters Kristel en Nikki, in het lint dansen met de buurt en zelf natuurlijk ook met regelmaat op de dansvloer waren te vinden.

Rinus en Anita, nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie 25-jarig huwelijk!

30apr/23

Johan en Mieneke 25 jaar getrouwd!

Johan en Mieneke 25 jaar getrouwd!
De ‘naosten’ hebben op 22 april traditioneel de boag’n verzorgt bij Johan en Mieneke Steenbergen aan de Kemperweg 6. Op 23 april waren zij 25 jaar getrouwd. Johan en Mieneke zijn in 2017 vanuit Rijssen  ‘op’n n’Iemker’ komen wonen. De afgelopen jaren is de plek verbouwd tot een mooi geheel met onder meer een B&B dat de toepasselijke naam ‘Een mooie plek’ draagt en op het uithangbord bij de erftoegang staat te lezen. De noabers wensen Johan en Mieneke nogmaals veel geluk en gezondheid toe voor nu en in de toekomst.

  • Johan en Mieneke 25 jaar getrouwd!
    Johan en Mieneke 25 jaar getrouwd!
15apr/23

Plaatsing Stolpersteine Kemperweg 2

Vanmorgen zijn rond 10 uur vijf Stolpersteine geplaatst bij Kemperweg 2.

De ochtend werd gestart in de toneelruimte van ODS Elserike, waarbij Bertus Ensing (voorzitter Stichting Heemkunde Markelo) en burgemeester Ellen Nauta de genodigden toespraken.

De gedenkstenen helpen ons om na te denken over het lot van de slachtoffers rond en tijdens de Tweede Wereldoorlog en houden de herinnering levend.

Vrijwilliger van Stichting Heemkunde, Koen Janzen, vertelde op locatie over het Joodse gezin Heijman, vader, moeder en 3 kinderen.

Met een grote groep mensen hebben we stil gestaan bij het verhaal van dit gezin en de plaatsing van de stenen voor de heg van Kemperweg 2. Moeder en kinderen worden op 9 april 1943 gedeporteerd, vader is al eerder opgepakt en weggevoerd naar een kamp.

Stichting Heemkunde Markelo heeft een boekje uitgebracht waarin naast het verhaal van het gezin Heijman ook de verhalen van de gezinnen Cohen (Pastoriepad) en Schlosser (Bergweg 30) worden beschreven. Ook wordt het project Stolpersteine beschreven en de Joodse geschiedenis van Markelo.

Stolpersteine Kemperweg 2


[ssba]