Een AED is een Automatische Externe Defibrillator. Een draagbaar toestel dat in geval van circulatiestilstand door ventrikelfibrilleren (geen pompfunctie van het hart meer) wordt gebruikt om op automatische manier een elektrische schok toe te dienen met als doel een gestoord hartritme te stoppen. Het toestel is eenvoudig te bedienen en zal de hulpverlener na het aanzetten d.m.v. gesproken instructies begeleiden. Het gebruik van een AED gaat altijd in combinatie met borstcompressies en beademen.

Herike-Elsen wordt voorzien van 7 AED’s.
Hiervoor is de buurt opgedeeld in een aantal cirkels. De doorsnee van de cirkel om een AED is 2 km. De 1e straal is 500 m, de 2e straal is 750 m, en de 3e straal is 1000 m. Als een gebied dunner bevolkt is strekt de procedure zich automatisch uit naar de volgende straal.
Voor een globale verdeling van de AED’s zie onderstaande plattegrond. Wilt u weten waar de AED-apparaten hangen? Klik dan hier om de bijlage met foto’s en adressen te openen. U kunt natuurlijk altijd bij de dichtsbijzijnde AED de situatie eens op uw gemak bekijken.

  1. Herikerweg
  2. Stoevelaarsweg
  3. Koelertsweg
  4. Kerk bij school
  5. Camping de Bovenberg
  6. Elsen, Rijssenseweg
  7. AZC Vervallen

Bij Bergzicht en in Elsenerbroek zijn AED’s aanwezig, vandaar de cirkel.
aed_plattegrond_herike_elsen