14jul/18

Frank Odink 50 jaar!

Ook Frank moet er aan geloven! 50 jaar! Op vrijdag de 13de werd zijn tuin vol gezet met spandoeken en poppen.

Alles kwam voorbij;  Bbq, bier, trouwe FC. Twente fan (ook dit afgelopen moeilijke jaar) en zijn opkomende grijze haar!

De tent was al in de tuin gezet en daarin zal zaterdag  nog even verder gefeest worden. Namens de buurt , van harte gefeliciteerd en nog vele jaren gewenst!

                                                                                             

13jul/18

Wilfried en Annete Hofmeijer 25 jaar getrouwd!

Zaterdag 7 juli vierden Wilfried en Annete Hofmeijer hun 25 jarig huwelijksfeest, natuurlijk wordt voor deze gelegenheid traditiegetrouw door de buurt een boog met roosjes gemaakt. Bij de familie Hofmeijer was dit echter nog een hele uitdaging.

Omdat het feest in de tuin gehouden werd, moest de cateringwagen er onder door kunnen. En een boog hoort natuurlijk dicht aan de weg te staan, dus moest het een stukje hoger worden, uiteindelijk werd hij maar liefst 3 meter hoog! Een ladder was dan ook nodig voor het maken van de foto.

Namens de buurt nogmaals van harte gefeliciteerd ! En nog veel gezonde jaren samen gewenst!

 

 

09mei/18

André Pinkert vijftig!

Onze voorzitter 50 jaar! André Pinkert viert vandaag; woensdag  9 mei zijn vijftigste verjaardag.

Gisteravond was het al een drukte van belang aan de Stoevelaarsweg. Vrienden familie, buren en natuurlijk het buurtbestuur had hem verrast met de nodige poppen en spandoeken. Vanavond wordt het feestje nog even voortgezet. Wij wensen hem namens het bestuur natuurlijk nog vele gezonde jaren toe!

                                                                                                                                                                              

25apr/18

Twentse Geitenhof

Anton en Arjanne Bultman van de Geitenhof aan de Scholendijk , zijn uitgeroepen tot de beste geitenboer in de Fuite BV Genemuiden ranglijst. De gemiddelde productie over alle geitenklanten van Fuite voer was 1168 kg melk met 4,09% vet en 3,48% eiwit. In de ranglijst staan negen bedrijven genoemd die een gemiddelde melkproductie van meer dan 1200 kg melk per geit wisten te realiseren. De Twentse Geitenhof staat nummer 1 met 1452 kg melk en 111,3 kg vet en eiwit.

               

17apr/18

Holtbar

De Holtbar is weer terug in Markelo. De Holtbar is de aanmoediging voor een persoon of groep in Hof van Twente die zich op een bijzondere manier inzet voor duurzaamheid.

Angela Pigge, Aleid Diepen, Trees Zwienenberg en Alex Weekhout kregen namens de buurt coöperatie Herike-Elsen de Holtbar overhandigd voor het hek van het voormalige AZC Klompjan,  door Frank Leensen van kledingbank van Katoen in Goor.

Samen met Powerfield, die het voormalige AZC terrein wil inrichten als zonnepark, wil de coöperatie  op het voorterrein sociaal maatschappelijke voorzieningen voor de buurtschap realiseren om Herike-Elsen vitaal en betrokken te houden.”We zijn inmiddels een heel eind op weg en wellicht kan dit buurtproject als combinatie van leefbaarheid en duurzaamheid een voorbeeldfunctie vervullen”, aldus Alex Weekhout.

Zie ook onderstaande link:

Holtbar

 

 

 

27mrt/18

Toekomstgerichte erven

De gemeente Hof van Twente organiseert op dinsdag 10 april een informatieavond over Toekomstgerichte erven.

Buro UPP is door de gemeente Hof van Twente in de arm genomen om te ondersteunen in de communicatie rond deze informatieavond.

De gemeente heeft samen met de provincie een proefproject opgezet in de buurtschappen Herike-Elsen en Elsenerbroek. Dit project wordt Toekomstgerichte erven genoemd. De erfeigenaren in het projectgebied zijn eind 2017 schriftelijk benaderd en gevraagd om een reactie te geven.  Dit project noemen we Toekomstgerichte erven. Kort gezegd krijgt men in dit project de kans om samen met een gebiedsmanager iemands erf toekomstbestendig te maken. Men gaat samen op een rij zetten wat daar voor nodig is. De gebiedsmanager is bekend met wet- en regelgeving en subsidies waar men gebruik van kan maken en kan  helpen de plannen concreet te maken. Zo komt men samen tot een programma .

 Ook is er (weliswaar gelimiteerd) in andere gebieden ruimte om deel te namen aan dit project.

Zie ook onderstaande link:

https://www.hofvantwente.nl/wonen/buitengebied/toekomstgerichte-erven.html

Hof van Twente info avond toekomstgerichte erven