03nov/18

Jan en Germaine 12,5 jaar getrouwd

Vrijdagavond 2 november kwam de schoolbuurt opnieuw bij elkaar om een mijlpaal te vieren, dit keer waren Jan en Germaine van de “Möske” 12,5 jaar getrouwd.

Bij de Pot werd samen met familie, vrienden en de buurt een gezellig feest gevierd. Namens de hele buurt nog van harte gefeliciteerd!

                                   

28okt/18

Henk Dietvorst 50 jaar!

Zondag 21 oktober is Henk Dietvorst (Henk van ‘n Krul) 50 jaar geworden. En dat is zeker niet onopgemerkt gebleven.

Zijn gezin, familie, vrienden, buurt en de wagencommissie hebben hem behoorlijk in de spotlights gezet. Het was tot in de kleine uurtjes een heel gezellig feest!

Namens iedereen in de buurt van harte gefeliciteerd met het behalen van deze mijlpaal!

                              

27sep/18

Erik Kloots 50 jaar!

Vandaag donderdag 27 september is het dan zover Erik Kloots, de man van ons bestuurslid Wilma is  50 jaar! Gisteravond werden er maar liefst 9 poppen, door familie vrienden, buren etc  bij zijn huis geplaatst.

Erik, met nog geen enkel grijs haar toch al 50 jaar! Is volgens de spandoeken van alle markten thuis, van vrachtwagenchauffeur  tot klusjesman, die ook heel goed een feestje vieren kan!

Namens de buurt van harte gefeliciteerd met het behalen van deze mijlpaal!

  


25sep/18

Informatie bijeenkomst reizen met OV kaart voor ouderen

Binnen het reizen met het openbaar vervoer is er de laatste jaren het één en ander veranderd. Voor het reizen met het openbaar vervoer heeft men een OV-chipkaart nodig of moet men een kaartje kopen bij de kaartautomaat.
We merken dat het voor senioren soms lastig is om hier mee om te gaan omdat ze niet weten hoe de OV-chipkaart of de kaartautomaat werkt.

Om antwoorden op hun vragen te geven, organiseert de gemeente Hof van Twente i.s.m. de Provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland een informatiebijeenkomst in Markelo.
OV-ambassadeurs informeren tijdens deze bijeenkomst senioren over reizen met de bus of trein met de OV-chipkaart.

Er is informatiemateriaal aanwezig en na afloop van de bijeenkomst krijgen de senioren een uitnodiging voor het maken van een proefreisje om zo de kaartautomaat en de OV chipkaart in het echt uit te proberen onder leiding van een OV-ambassadeur.
Tevens is het mogelijk om een persoonlijke afspraak te maken met de OV-ambassadeur voor een vervolgbijeenkomst of advies op maat.

De informatiebijeenkomst
De OV-ambassadeurs informeren de deelnemers over:
• het reizen met de bus of trein
• de OV-chipkaart, hoe vraag je die aan en hoe werkt hij?
• tarieven en abonnementen voor reizen met het openbaar vervoer

En daarnaast is er veel gelegenheid voor het stellen van vragen.

Wanneer?
Datum: maandag 8 oktober 2018
Tijd: de bijeenkomst begint om 14.00 uur en eindigt uiterlijk om 16.00 uur.
Locatie: Het Beaufort, Burgemeester de Beaufortplein 1 in Markelo

Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.
Vanaf 13.45 uur staan koffie en thee klaar.
OV-ambassadeurs
p/a YMCA (uitvoerder project)
Peterskampweg 12
8031 LK Zwolle
tel: 038 4540130
e-mail: ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl

 

01sep/18

Dubbel feest aan de Plasdijk

Opnieuw feest in de schoolbuurt! De schutterskoning van vorig jaar, Jeroen Dijkstra werd namelijk op zaterdag 1 september 50 jaar! Tevens stapte hij die dag  in het huwelijksbootje met Jolanda Langenhof. Dubbel feest dus aan de Plasdijk !

Het feest begon vrijdagavond  al,met het maken van de traditionele boog met roosjes. Namens de buurt natuurlijk van harte gefeliciteerd met dit dubbele feest!