De wagenbouwers van Herike-Elsen hebben het subthema van de de optochtwagen gewijzigd in het theaterstuk/film ” War of”the worlds”. Ook bekend als “Eve of war”van Jeff Wayne. Zij zullen de strijd aangaan met de buitenaardse indringers van Mars.

Het verhaal speelt zich af begin 20e eeuw, er heeft een explosie plaatsgevonden op het oppervlak van de planeet Mars, een gebeurtenis die veel interesse heeft in wetenschappelijke kringen. Korte tijd later landt er een “meteoor” , vlak bij Londen. Het huis van de verteller bevindt zich dicht bij de plaats van de inslag, en hij is een van de eersten die ontdekt dat het geen meteoor is maar een metalen cilinder die is neergestort. De cilinder opent zich en Martianen komen eruit: logge wezens met tentakels die overal in de krater rondom de cilinder vreemde machines bouwen. Mensen die de krater te dicht naderen worden meteen uitgeschakeld met de Hittestraal, een laserachtig wapen.De Martianen vallen aan, ze bouwen torenhoge oorlogsmachines: de driepoten. Deze machines, gewapend met hittestralen en een chemisch wapen, genaamd de Zwarte rook, maken korte metten met het Engelse leger dat naar de krater was opgetrokken.

Uiteindelijk loopt het verhaal goed af, omdat de  Martianen allemaal plotseling zijn overleden. De reden hiervoor is dat ze geen weerstand hebben tegen aardse microben en bacteriën.

Kortom, genoeg stof om er een mooie en fantasie rijke wagen van te maken!

Op Maandag 7 mei zal er opnieuw een brainstormavond bij Pinkert gehouden worden, Aanvang 20.00 uur. Iedereen is welkom!