Truck Run Hof van Twente voor het eerst door Elsen

Ruim 50 vrachtwagens trekken zaterdag in colonne door de Hof van Twente, en doen daarbij voor het eerst ook Elsen aan. Rond 14.10 uur zullen de voertuigen via de Rijssenseweg de Markelose buurtschap naderen, waarna via de Herikerweg Elsen weer verlaten wordt om koers te zetten richting het Goor. Na Delden, Bentelo, Hengevelde en Diepenheim bezocht te hebben keert de stoet via Stokkum weer terug in Markelo.

De Truckrun wordt dit jaar voor de tweede keer gehouden en start op het Kaasplein in Markelo, waar burgemeester Ellen Nauta om 14.00 uur het startschot zal lossen. Na de terugkomst, die rond 16.00 uur verwacht wordt, volgt er nog een grote muzikale happening bij de Grand Café de Kroon. Daar krijgen de deelnemers ook een echte “truckershap”. Belangstellenden die deze feestelijke afsluiting willen meemaken zijn van harte welkom. Vorig jaar werd menig keer de polonaise ingezet! Aan het eind van de dag krijgen alle deelnemers een goodybag mee naar huis, als aandenken aan een onvergetelijke middag.

De Truckrun is een idee van Markeloër Willian Potman, die mensen met een beperking uit de Hof van Twente een onvergetelijke middag wilde bezorgen. De reacties op zijn oproep in zijn column op maarkelsnieuws.nl waren vorig jaar overweldigend, zowel van chauffeurs, pupillen, vrijwilligers en sponsoren. Het leidde er uiteindelijk toe dat er na de succesvolle primeur van vorig jaar een tweede editie in 2019 niet kon uitblijven.