Optochtwagen 2023 – tijdmachine

Afgelopen weekend was het Markeloos Feest. Na wekenlang bouwen aan de optochtwagen was het zo ver!

De zaterdagochtend begon met het ‘meuten’ van onze schutterskoning Jan Mensink. De schoolbuurt had passend vervoer naar het schietterrein in Markelo geregeld, maar voordat Jan daadwerkelijk naar Markelo toe kon moest hij eerst even langs de optochtwagen.

Op zaterdagmiddag werd er weer volop verder gebouwd aan de wagen. Belangstellenden waren welkom om te helpen of om te komen kijken. Aan het eind van de middag verzorgde het buurtbestuur een kleine BBQ.

Al vroeg op de zondagochtend waren de eersten alweer aanwezig om zich klaar te maken voor de optocht. Rond 10 uur vertrok de wagen naar de opstelling aan de Roosdomsweg. Gelukkig was het op dat moment nog droog, de sfeer zat er bij de bouwers en deelnemers goed in! Veel publiek maakte al even een rondje bij de opstelling om onze wagen te bewonderen.

Om half 2 ging de optocht van start, helaas werkte het weer niet mee, het begon enorm te regenen! Dat mocht de pret niet drukken. Vol overgave gingen onze deelnemers er voor. Uit de reacties van het publiek viel op te maken dat men veel bewondering had voor het niveau van de verschillende wagens. Moe, nat, maar voldaan bereikte men aan het einde van de middag de eindstreep. Top gedaan!

Om half 8 waren een aantal buurtgenoten aanwezig tijdens de prijsuitreiking in de tent. Uiteindelijk behaalden we een mooie zevende plaats! Grote dank aan iedereen die betrokken was bij de wagenbouw, vele uren zijn er gespendeerd en er is top werk geleverd. Het was weer een weekend om met plezier op terug te kijken!