Vrijdagavond 5 juli vond ons jaarlijkse vogelschiet evenement plaats.

Om 19:00 uur begon de inschrijving. Iets voor 19:30 uur arriveerde Jan Mensink, de Schutterskoning van vorig jaar. Zijn eigen Schoolbuurt had passend vervoer geregeld, een mooie binnenkomst. Na een kort openingswoord was het de beurt aan Jan om het eerste schot te lossen en om deze manier de avond af te trappen.

Bij de jeugd werd gestreden om de titel knuppelkoning(in). Hugo Voortman gooide een van de vleugels van de vogel. Zijn broertje Stef wist de staart en de kop te raken. Het was echter Emma Bomans die het laatste onderdeel van de vogel eraf knuppelde en hiermee haar titel Knuppelkoningin wist te prolongeren.

Bij de jeugdigen vanaf twaalf jaar werd er meteen goed raak geschoten. Bij het eerste schot wist Sarah Bomans de staart te raken en later schoot zij ook de beide vleugels van de vogel. Het was Floris Hakkert die vervolgens de rest van de vogel wist te raken. Hij is de nieuwe Schutterskoning bij de jeugd en volgt hiermee Nout Bekkernens op.

Ook bij de bij de senioren werd er een spannende strijd gestreden. Het was Frank Odink die de kop van de vogel raakte. Bert Pinkert schoot de rechtervleugel van de vogel en Arie Woestenenk de staart. Jan Theijink loste het verlossende schot en schoot in een keer de linkervleugel en de rest van de vogel naar beneden. Hij volgt Jan Mensink op en is een heel jaar de schutterskoning in Herike-Elsen. Hij zal de buurtschap vertegenwoordigen bij het vogelschieten tijdens het Dorpsfeest.

Hiermee vielen alle prijzen dit jaar aan de Worsinkweg. Wie dit weekend door de straat rijdt ziet maar liefst 3 bogen.

Alle winnaars van harte gefeliciteerd! En alle deelnemers hartelijk dank voor jullie komst en deelname.

Winnaars 2024
(meer foto’s in het fotoalbum)